სამეგრელოში, რუხში ხაჭაპურის ფესტივალი გაიმართა. “ხაჭაპურის კონკურსში” საქართველოს

სხვადასხვა რეგიონის 37 მოყვარულმა და პროფესიონალმა მზარეულმა მიიღო მონაწილეობა. იმერეთის წარმომადგენლები გამარჯვებული ორ ნომინაციაში გახდნენ. 

ნომინაციები ასე გადანაწილდა:

მეგრული სამზარეულოს განუმეორებელი გემო – ბელა კუპრავა;

ხაჭაპურის საუკეთესო ვარიაცია – რესტორანი “მენძელი”;

ყველაზე სწრაფი მცხობელი – დარეჯან ყოლანდარია (გარდენ პალასი);

საუკეთესო მცხობელი – ნელი ბოჭორიშვილი (ზესტაფონიდან);

ვიზიტორთა რჩეული ხაჭაპური – “ოკო” (საცხობი ქუთაისიდან);

მომავალის ხაჭაპური – კოლეჯი ,,ახალი ტალღა”;

საუკეთესო ხაჭაპური – რესტორანი “შინ და გორი”.

ხაჭაპურის ფესტივალი წარმოადგენს ახალ ტურისტულ პროდუქტს, რომელიც საქართველოს გასტრონომიული კულტურისა და ხაჭაპურის, როგორც ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი კერძის პოპულარიზაციას ისახავს მიზნად.

ფოტო: სამეგრელო-ზემო სვანეთის მხარე

კომენტარის დატოვება

თქვენი ელფოსტის მისამართი გამოქვეყნებული არ იყო. აუცილებელი ველები მონიშნულია *